woensdag 29 februari 2012

Jeugdboekenweek met als thema 'dieren'



In maart is de bibliotheek in de ban van de Jeugdboekenweek. Dit jaar is het thema DIEREN. We laten ons van onze beestigste kant zien en toverden de bib om tot een echt dierenparadijs met opgezette dieren en echte vogelspinnen.

In de bib werd er ook een broedmachine opgesteld waar we de komende weken kippeneieren laten uitbroeden. Iedereen kan gokken welk ei het eerste uitkomt. Hieraan wordt een leuke prijzenpot verbonden.

In een apart hoekje werd er een speciale ruimte gecreĆ«erd waar we de vergeten drama-techniek handschaduwen opnieuw kunnen inoefenen. Echt leuk om samen met de kinderen te spelen. Hoe maak je de schaduwfiguur zoals de ‘uil’ of de ‘ slang’ met je handen? Het wordt je allemaal getoond.

Zoals je merkt is er heel wat ‘nieuw leven’ in de bib en is dit zeker een bezoekje waard! De jeugdboekenweek loopt van 27 februari tot en met 30 maart in de Beernemse bibliotheek.

1 opmerking:

  1. om het voor de professionals ook beestig leuk te maken is het boek 'we presteerden nog lang en gelukkig - een sprookjesboek voor organisatieverbetering' wel een aanrader !!

    heel veel beestig plezier !

    Brigitte Denolf
    Consultant WIVO

    BeantwoordenVerwijderen